جاده خاوران ، بعد از گردنه تنباکویی ، روبروی بتن سروش ، جنب گاراژ خراسان ، فروشگاه ابزاربتن

از کجا بتن بخرم ؟ راهنمای انتخاب کارخانه بتن آماده

بتن آماده چیست؟

بتن آماده یا RMC (Ready-mix concrete) یک نوع خاص از بتن است که در یک کارخانه سیمان یا در یک فضای بچینگ و کارگاهی مخصوص این کار تولید می‌شود و سپس توسط کامیون یا میکسر به محل کار فرستاده می‌شود. روند تولید بتن آماده به‌صورتی انجام می‌گیرد که هنگام استفاده به‌طور کامل مخلوط شده است و ترکیبی کاملاً یکنواخت تحویل سازندگان و پیمانکاران می‌شود؛ به همین دلیل در سایت‌های ساخت‌وساز و پروژه‌های عظیم به‌وفور مورداستفاده قرار می‌گیرد. در مورد تاریخ تولید و عرضه بتن آماده گفته‌های مختلفی وجود دارد که استفاده از آن را به دهه‌های اول قرن بیستم مرتبط می‌دانند.

بتن آماده یکی از راهکارهایی است که در صنعت ساخت و ساز برای مقابله با شلوغی و آلودگی در کسب و کار استفاده می شود. با رشد روزافزون فضای شهری و همچنین محدود شدن فضای کارگاهی، بسیاری از سازندگان و پیمانکاران به استفاده از بتن آماده روی آورده‌اند و به‌عنوان یک محصول مناسب شناخته می‌شود. از طرفی اگر به برخی از ساختمان‌های بزرگ و کوچک نیز نگاه کنیم، می‌بینیم که بخشی از آنها نیاز به تعمیر دارد، اما به دلیل محدودیت در درست کردن بتن تعمیر آن به عقب افتاده است. دقیقاً اینجاست که بتن آماده کارایی خود را نشان می‌دهد و می‌تواند به‌عنوان یک ناجی نگرانی اصلی صاحبخانه‌ها را برطرف کند.

بتن آماده و نحوه استفاده از آن هنوز هم برای بسیاری از افراد درست تعریف نشده است و درک درستی از کارایی این نوع بتن ندارند. ما در این مطلب قصد داریم نگاهی گذرا و کلی به بتن آماده، نحوه استفاده از آن، چگونگی ساخت آن، مزایا و قابلیت‌های آن و درنهایت انواع مختلف آن بندازیم و دلیل استفاده از بتن آماده در سازه‌های بزرگ و کوچک را شرح دهیم

همان‌طور که در تعریف بتن آمده است «بتن مخلوطی سفارشی از سیمان پرتلند، آب و سنگدانه‌هایی است که به‌صورت مخلوطی از شن، ماسه، و سنگ خردشده هستند». اگرچه این تعریف کلی بوده و نمی‌توان آن را تخصصی در نظر گرفت، اما کلیات یک بتن را توضیح می‌دهد. در کارگاه‌ها و محل کارهای سنتی، مواد اولیه به‌صورت جداگانه از کارخانه‌های تولیدی تهیه می‌شوند و به محل کار انتقال داده می‌شوند. درنهایت به کمک دستگاه‌های مختلف بتن موردنظر تولید می‌شود. اما بتن آماده به‌صورت حجمی خریدوفروش می‌شود و از واحدهایی مانند مترمکعب، فوت مکعب یا یارد مکعب برای آنها استفاده می‌شود. بتن آماده تحت عملیات کنترل‌شده تولید می‌شود و به وسیله تجهیزات و روش‌های پیشرفته به محل ساخت‌وساز منتقل می‌شود. در سال 2011، 72،294 کارگر در 2223 شرکت که بتن آماده را در ایالات‌متحده تولید می‌کنند فعالیت داشته‌اند.

چرا بتن آماده؟

بتن آماده یکی از قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی در طول حیات بشر بوده است. بتن از مصالحی مانند ماسه، سیمان پودری پرتلند، آب و کمی هوا ساخته می‌شود تا مصالح ساختمانی بادوام، جمع‌وجور، مقاوم در برابر آتش و مقاوم در برابر آب، که نیازمند به تعمیر و نگهداری نداشته باشند، ساخته شود. بتن تنها محصول ساختمانی است که در محل کار به‌صورت پلاستیکی و روان فراهم می‌شود و معمار می‌تواند آن را به هر شکلی که بخواهد تغییر دهد و درنهایت یک سازه محکم و نفوذناپذیر ایجاد کند. بتن ازلحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است، در ساخت محصولات دیگر ساختمانی و همچنین ساخت سازه اصلی ساختمان کاربرد آسانی دارد و به‌طور گسترده در سطح دنیا استفاده می‌شود. درواقع بتن آماده به‌عنوان پایه اصلی و اساسی برای تقریباً تمام آسمان‌خراش‌ها، کارخانه‌ها، سدها، پل‌ها و حمل‌ونقل ساخته شده امروز شناخته می‌شود.

در طول بیست سال گذشته، پیشرفت‌های باورنکردنی به شکل ویژگی‌های اتوماتیک، کنترل‌های هیدرولیک الکتریکی، هیدرولیک هوا، تجهیزات تخلیه بالا، اندازه‌گیری و بارگیری مواد و عملیات مقیاس‌پذیری به صنایع بتن وارد شده است. اگر نگاهی کلی به اطراف خود بندازیم، به نقش بتن در پایدار نگه‌داشتن ساختمان‌های مسکونی، مدارس و دانشگاه‌ها پی می‌بریم و متوجه خواهیم شد که نقش بتن فراتر از یک سازه ساختمانی ساده است. حتی می‌توان پا را فراتر گذاشته و بسیاری از مسافرت‌ها به توانایی بتن محدود کرد. به‌عنوان‌مثال، پل‌های بتنی توانسته‌اند راه‌های ارتباطی مختلفی برای بشر فراهم آورند و زمینه تبادل مسافر بین نقاط مختلف جهان میسر کرده‌اند. در حقیقت، مزایای مادی و معنوی بسیاری در استفاده بتن وجود دارد که زندگی بشر را به خود وابسته کرده است. البته بتن به‌عنوان نماد استحکام و پایداری در جوامع مختلف شناخته می‌شود که در بسیاری از ضرب‌المثل‌های قدیمی آورده شده است.

فرایند تولید بتن آماده

بتن آماده همانند هر نوع بتن دیگری، از سیمان، سنگ آهک، شن و ماسه، آب و دیگر مواد شیمیایی تشکیل می‌شود که در یک کارخانه مرکزی قرار می‌گیرند تا کیفیت بالایی داشته باشند. این بتن سپس توسط میکسرهای حمل‌ونقل به محل ساخت‌وساز منتقل می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که استفاده از بتن به‌صورت تازه صورت گیرد و حتی در مواردی که کارخانه بتن به محل کار نزدیک باشد، بلافاصله امکان استفاده از بتن وجود دارد. در کارخانه‌های اتوماتیک بتن آماده مواردی مانند وزن بتن، نسبت آب به سیمان، دوز مخلوط، رطوبت، و میزان دقت برای تولید بتن با کیفیت مورد نظارت قرار می‌گیرد.

تمام مواد تشکیل‌دهنده مورداستفاده برای آماده‌سازی بتن آماده به‌طور کامل ازلحاظ کیفیت و خواص فیزیکی آنها در یک آزمایشگاه به خوبی مجهز در کارخانه برای انطباق با کدهای استاندارد بین‌المللی مورد آزمایش قرار می‌گیرند. در این آزمایشگاه‌ها میزان رطوبت بتن آماده نیز موردبررسی قرار می‌گیرد که به معنی کنترل نسبت آب به بتن آماده است. درنهایت پس از کنترل کیفی مواد اولیه، به قسمت ورودی کارگاه ریخته می‌شوند و پس از گذشت زمان مشخص بتن آماده به میکسر ریخته می‌شود و به محل ساخت‌وساز انتقال داده می‌شود.

به‌طورکلی فرایند تولید بتن آماده یکسان است، اما محل تولید آن با توجه به تجهیزات مختلف تغییر می‌کند:

  • تولید در محل کارگاه مرکزی: این فرایند تولید معروف‌ترین و محبوب‌ترین شیوه برای تولید بتن آماده است. در این شیوه کلیه مواد اولیه در کارگاه مرکزی به سیستم تزریق می‌شود و پس از طی زمان مشخص بتن آماده شده به ماشین میکسر منتقل می‌شود و به کمک آن به کارگاه فرستاده می‌شود. به دلیل تزریق آب در محل کارخانه، به‌عنوان روش‌تر (Wet batch) شناخته می‌شود.
  • تولید در مخزن میکسر: در این شیوه بتن در مسیر انتقال به محل ساخت‌وساز تولید می‌شود. تمام مواد تشکیل‌دهنده بتن آماده به‌صورت دقیق وزن می‌شوند و با هم مخلوط می‌شوند و به ماشین میکسر منتقل می‌شوند. تا زمانی که ماشین میکسر به محل تخلیه برسد، بتن موردنظر آماده شده است و در محل پروژه به پیمانکار عرضه می‌شود.
  • بتن نیمه آماده: در این روش مواد تشکیل‌دهنده بتن وزن می‌شوند، به درون میکسر منتقل می‌شوند و بدون اینکه مخلوط شوند به محل کار انتقال داده می‌شوند. در این صورت با تأیید کارفرما بتن آماده تولید می‌شود. این شیوه از تولید بتن آماده صرفاً برای تعیین میزان بتن دلخواه و کاهش یا افزایش مقدار بتن انجام می‌شود. این شیوه به‌عنوان روش خشک (Dry batch) در تولید بتن آماده شناخته می‌شود و آب به بتن اضافه نمی‌کنند.

مواد تشکیل‌دهنده بتن آماده

همان‌طور که در بالا ذکر گردید، بتن آماده از ماسه، سیمان، آب و مواد افزودنی دیگر ساخته می‌شود. طبیعتاً نوع، کیفیت و تناسب این مواد می‌تواند میزان پخت، مقاومت فشاری و دوام و ماندگاری بتن را تحت تأثیر قرار دهد. مواد شیمیایی که بتن آماده افزوده می‌شوند به‌منظور ایجاد یک یا چند خواص ویژه استفاده می‌شوند و در برخی مواد حالت پایه بتن را بهبود می‌بخشند.

سیمان: اصلی‌ترین ماده موجود در بتن است که نقش نگهدارنده و چسبنده ذرات ماسه را بر عهده دارد. درواقع سیمان زمانی که خیس می‌شود، ذرات تشکیل‌دهنده آن به هم می‌چسبند و تولید یک ماده چسبنده محکم می‌کند که نقش محکم کردن بتن را ایفا می‌کند.

ماسه: ماسه به‌صورت ماسه، سنگ خردشده، شن، سرباره خردشده و ذرات ریز سنگی تعریف می‌شود که برای تولید بتن با آب و سیمان مخلوط می‌شوند. ماسه‌ها انواع مختلف و در سایزهای متنوعی هستند و این خصوصیات باعث می‌شود بتن‌های با خصوصیات مختلف تولید شوند. به‌عنوان‌مثال، ملات سنگ‌تراشی نسبت به یک ملات ساده متفاوت است و ترکیبات متفاوتی دارد.

آب: به‌عنوان یک قاعده کلی، آب مورداستفاده برای مخلوط کردن بتن آماده باید نوشیدنی و فاقد ذرات مضر باشد. هر آبی که نوشیدنی است، به‌طورکلی فاقد ناخالصی‌های مضر است. در مناطق شهری که منابع آب شهری موجود است، آب آلوده معمولاً یک مشکل محسوب نمی‌شود و می‌توان از همان آب استفاده کرد

مواد افزودنی: با توجه به انتظاراتی که از بتن می‌رود مواد مختلفی به بتن اضافه می‌شود که می‌توان به مواد مانند آهک یا ضد یخ اشاره کرد. نوع و مقدار این مواد افزودنی تابع نظر مهندسان ساختمانی است.

انواع بتن آماده

بتن آماده یا همان RMC به‌شدت در صنعت ساخت‌وساز محبوب است و بسیاری از پیمانکاران این محصول را برای پاسخگویی به نیازهای خود انتخاب می‌کنند. با توجه به اینکه RMC در بخش‌های مختلفی از ساختمان استفاده می‌شود، در انواع مختلفی تولید می‌شوند و تنها سیمان را به‌عنوان عامل اصلی خود دارند. انواع مختلف بتن آماده عبارت‌اند از:

  • بتن آماده استاندارد: بتن آماده استاندارد (Standard Ready-Mix Concrete) ساده‌ترین و درعین‌حال پرکاربردترین نوع بتن آماده است که از مواد ساده و اصلی بتن ساخته می‌شود. این بتن به دلیل انعطاف‌پذیری در طراحی، کاربرد گسترده‌های در بخش‌های مختلف ساختمانی دارد.
  • بتن معماری و تزئینی: به‌طورکلی بتن معماری و تزئینی (Architectural and Decorative Concrete) بیشتر در ساخت قطعات ساختاری استفاده می‌شود. در سالیان اخیر، شیوه‌های متعددی برای طراحی معماری و تزئین ساختمان استفاده می‌شود که به یک نوع بتن نرم و خاص نیاز دارد. این نوع بتن در اطراف استخرها، پیاده‌روها و راه‌ها ورودی استفاده می‌شود. همچنین از شیوه‌های حکاکی نیز می‌توان بر روی سطح بتن معماری و تزئینی استفاده کرد.
  • بتن تقویت‌شده با فیبر: این نوع بتن حاوی مواد فیبری است که مقاومت ساختاری بتن را افزایش می‌دهند. انواع مختلف الیاف شامل فیبر فولادی، فیبر مصنوعی و الیاف شیشه‌ای همراه با مخلوط بتن استفاده می‌شود. بتن تقویت‌شده با فیبر (Fiber-reinforced Concrete) عمدتاً برای کنترل انقباض و ممانعت از نفوذپذیری بالا استفاده می‌شود.
  • بتن سیال: بتن سیال (Fluid-fill Concrete) بیشتر برای درزگیری و تعمیر بخش‌هایی مانند لوله‌ها و کابل‌ها استفاده می‌شود.
  • بتن پیش‌ساخته: بتن پیش‌ساخته (Pervious Concrete) یکی از انواع خاص بتن‌های آماده است که تخلخل بسیار بالایی دارند. این بتن‌ها در برخی برنامه‌های کاربردی خاص استفاده می‌شوند و برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب باران به کار برده می‌شوند. بتن پیش‌ساخته، عمدتاً در ساختمان پارکینگ و پیاده‌روها استفاده می‌شود.
  • بتن متراکم یا RCC: بتن متراکم یا غلتکی (Roller-compacted Concrete) با تراکم بسیار بالا و تحت‌فشار بالا تولید می‌شود و درصد آب آن بسیار کم است. بتن RCC عمدتاً در ساخت پل و سازه‌های عظیم استفاده می‌شود و از بتن معمولی سفت‌تر است. این نوع بتن به‌سختی شکل‌دهی می‌شود.
  • بتن خود تراکم یا SCC: بتن خودتراکم (Self-consolidating Concrete) یک نوع بتن آماده است که محتوای آب بالایی دارد و به‌راحتی و بدون نیاز به نیروی مکانیکی بالا شکل‌دهی می‌شود. این نوع بتن به‌راحتی جابجا می‌شود و در برخی واحدهای ساختاری خاص استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از بتن آماده

هیچ مصالح ساختمانی دیگری وجود ندارد که ازلحاظ راحتی در عملکرد قابل‌مقایسه با بتن آماده باشد. بتن آماده هیچ پروژه‌ای را خیلی بزرگ و یا خیلی کوچک نمی‌داند و می‌توان با توجه به کمیت کار، میزان بتن آماده را سفارش داد. در اینجا دلایلی در مورداستفاده از بتن آماده ذکر خواهد شد که می‌تواند شما را بیشتر به خرید بتن آماده راغب کند.

  1. کیفیت ماندگار و پیوسته

تولیدکنندگان بتن آماده محصولات خود را در یک محیط کنترل‌شده و با استفاده از برنامه‌های رایانه‌ای انجام می‌دهند که این امر باعث کاهش خطای انسانی و اطمینان از کیفیت پایدار آن می‌شود. هرکدام از اجزای این مخلوط به‌طور دقیق اندازه‌گیری می‌شوند و مواد و افزودنی مختلفی برای ایجاد بتن ایده‌آل به آن افزوده می‌شود. در مورد کیفیت بتن آماده نگران نباشید و مطمئناً کیفیت و مقاومت بتن به‌صورت ثابت و پیوسته خواهد بود.

  1. صرفه‌جویی در زمان

ازآنجایی‌که کارخانه‌های سازنده بتن آماده مصالح را سر زمان تعیین شده و با توجه به زمان سفارش شما تحویل می‌دهند، می‌توانید زمان قابل‌توجهی از پروژه خود را ذخیره کنید. تحویل سریع و حرفه‌ای بتن آماده به این معنی است که شما می‌توانید پروژه خود را بدون اتلاف وقت، تنظیم، مخلوط کردن، تمیز کردن و انهدام تجهیزات بتن انجام دهید و در زمان نهایی پروژه صرفه‌جویی کنید.

  1. کاهش مصرف سیمان

مخلوط کردن حرفه‌ای و دستکاری مناسب آن، درحالی‌که تولید بتن آماده با توجه به سفارش انجام می‌گیرد، به معنای تولید کمتر زباله و مصرف سیمان کمتر است. این شیوه تأثیرات زیست‌محیطی مثبت دارد، زیرا در فرآیند تولید از منابع و انرژی کمتری استفاده می‌شود و آلودگی کمتر را تولید می‌کند.

  1. چندمنظوره بودن

شما می‌توانید بتن آماده را با توجه به نیازهای مختلف پروژه خود سفارش دهید. هر دسته از بتن‌های آماده به‌صورت سفارشی برای نیازهای خاص فشرده‌سازی و استفاده می‌شود. کلیه این موارد باعث می‌شود که نوع بتن تولیدی مطابق با نیاز شما باشد و با توجه به کار خود، شکل بتن را انتخاب کنید.

  1. کاهش آلودگی

تولید بتن یک امر پر سروصداست. با داشتن مخلوط بتن آماده، شما نباید نگرانی خاصی در مورد مواجهه با سروصدا و آلودگی هوا داشته باشید. در طول فرایند تولید بتن آماده، سوخت کمتر استفاده می‌شود و آلودگی گردوغبار کمتر می‌شود، زیرا از سیمان فله‌ای به‌جای سیمان کیسه‌ای استفاده می‌شود.

  1. راحتی در استفاده

بتن آماده، راحت‌ترین راه برای به دست آوردن مقدار موردنظر بتن برای پروژه شما است. ازآنجاکه تأمین‌کننده تمام کارها را برای شما انجام می‌دهد، می‌توانید زمان و پول را صرفه‌جویی کنید و مجبور نباشید در مورد آشفتگی محیط کار نگران باشید.

معایب استفاده از بتن آماده

باوجوداینکه استفاده از بتن آماده می‌تواند مزایای بسیاری به همراه داشته باشد، اما منصفانه نیست که به برخی از مشکلات آنها نپردازیم:

  1. مواد تشکیل‌دهنده بتن در یک کارخانه مرکزی قرار می‌گیرند و عملیات مخلوط شدن آنها در همان محل انجام می‌گیرد. بنابراین زمان جابجایی بتن بین کارخانه تا محل مصرف اهمیت ویژه‌ای دارد. برای برخی از مکان‌هایی که فاصله زیادی از محل کارگاه دارند، احتمال خراب شدن بتن و افت کیفیت آن وجود دارد.
  2. تانکرها و میکسرهای حمل‌کننده بتن به افزایش ترافیک منجر می‌شوند. همان‌طور که می‌دانید این خودروها بزرگ هستند و مساحت بیشتری از جاده را اشغال می‌کنند. از طرفی وزن بالای این تانکرها می‌تواند ریسک کلی ترافیک را بالا ببرد. این مشکل را برخی از شرکت‌ها حل کرده‌اند و از مینی میکسرها برای حمل بتن استفاده می‌کنند. این مینی میکسرها توانایی حمل 4 مترمکعب بتن را دارند و به‌نوعی مشکل دسترسی به برخی کارگاه‌ها را حل کرده‌اند.
  3. محدودیت زمانی بین مخلوط کردن و بردن بتن آماده به محل کار باعث می‌شود که فرایند تولید با وسواس بالایی انجام گیرد. طبق استاندارد آماده‌سازی مخلوط باید در عرض 210 دقیقه انجام گیرد. اگرچه افزودن برخی مواد به بتن می‌تواند این مدت‌زمان را تغییر دهد، بااین‌حال، مقدار و نوع مخلوط اضافه شده به مخلوط بسیار مهم است.

چگونه بتن آماده سفارش دهیم؟

کامیون‌های حامل بتن آماده می‌توانند به‌سرعت و به‌محض خرید بتن، سفارش شما را انجام دهند و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بتن دسترسی داشته باشید، البته توجه داشته باشید که اگر محل موردنظر آماده نیست، بتن را سفارش ندهید. قبل از برقراری تماس با کارخانه، اصول باید اصول اولیه را بدانید و سپس خرید خود را انجام دهید.

  1. حجم بتن آماده موردنیاز خود را محاسبه کنید. اصولاً در کشورهای مختلف یک سیستم متریک مشخص برای اندازه‌گیری حجم استفاده می‌شود. به‌عنوان‌مثال، برخی کشورها از یارد مکعب، برخی از فوت مکعب و برخی نیز از مترمکعب استفاده می‌کنند. با توجه به اینکه شرکت‌های تولیدکننده در ایران از مترمکعب استفاده می‌کنند، بهتر است مقدار موردنیاز خود را به‌صورت مترمکعب سفارش دهید. برای این کار طول، عرض و ارتفاع را اندازه بگیرید، در هم ضرب کنید و به‌عنوان مقدار موردنیاز خود اعلام کنید.
  1. به نزدیک‌ترین کارخانه سفارش دهید. این کار باعث می‌شود که به بتن آماده تازه دسترسی داشته باشید و نگران افت کیفیت بتن و افزایش قیمت بتن به دلیل افزایش کرایه میکسر نباشید.
  1. از تولیدکننده بخواهید که 5 درصد هوا به بتن اضافه کند. وجود مواد شیمیایی به همراه هوا باعث می‌شود که حباب‌های هوا درون بتن ایجاد شود و از این طریق از ایجاد تنش، انقباض و انبساط جلوگیری کنید. این مورد باعث می‌شود بتن در مقابل تغییرات هوا مقاوم باشد.      
  1. استحکام موردنیاز خود را سفارش دهید. بتن آماده را برای هر محلی که می‌خواهید به تولیدکننده اعلام کنید. این باعث می‌شود که آنها پیشنهادات مختلفی به شما بدهند.
  2. پرداخت قیمت بتن آماده!

همان‌طور که می‌بینید بتن آماده انواع مختلفی دارد و برای سفارش آن باید فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با ما در تماس باشید!

راهنمای انتخاب کارخانه بتن آماده

در یک مطلب نشان دادیم که کارخانه بتن آماده چیست و چه انتظاری از آن می‌رود. این در حالی است که امروزه کارخانه‌های متعددی در سطح یک شهر یا یک استان وجود دارد و انتخاب بین آنها به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. یک حقیقت تلخ که در حوزه ساخت و ساز وجود دارد، این است که اکثر پیمانکاران آشنایی چندانی با کارخانه‌های تولید بتن آماده ندارند و حتی نمی‌دانند که فرایند تولید بتن به چه صورت است. این یک چالش بزرگ محسوب می‌شود و می‌تواند کیفیت بتن آماده را نیز تحت تأثیر قرار دهد. با توجه به ضرورتی که برای انتخاب کارخانه بتن آماده وجود دارد، سعی می‌کنیم که در این مطلب فرایند انتخاب را با توجه به چند مورد زیر توضیح دهیم.

  • فاصله کارخانه تا محل پروژه؛
  • بررسی تجهیزات و امکانات پیشرفته؛
  • تحقیق در مورد میزان محبوبیت و کیفیت محصول؛
  • روش‌های انتقال بتن به محل پروژه؛
  • قیمت بتن آماده؛
  • مدت زمان کار کارخانه بتن آماده.

اگر بتوانید بررسی‌های خود را به طور کامل با توجه به موارد فوق انجام دهید، مطمئناً فرآیند خرید بتن آماده را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهید. البته ما راهنمای خرید بتن آماده را نیز برای شما قرار داده‌ایم تا بتوانید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

ابتدا از اینترنت برای آشنایی با کارخانه بتن آماده کمک بگیرید

امروزه خوشبختانه اینترنت به یک ابزار ساده و راحت برای انجام بسیاری از تحقیقات تبدیل شده است و خیلی راحت می‌توان از منزل یا از دفترکار در مورد کسب و کارهای مختلف تحقیق کرد. همین وضعیت در مورد کارخانه بتن آماده نیز وجود دارند و شما می‌توانید تحقیقات متعددی در مورد همه آنها داشته باشید. در تحقیقات اینترنتی شما باید اطلاعات زیر گنجانده شود:

  • وضعیت دستگاه‌های استفاده شده و تکنولوژی بهره برده شده در هر کدام از آنها؛
  • حجم تولید بتن در کارخانه و حجم عرضه روزانه آن به مشتریان؛
  • بررسی وضعیت مشتریان قبلی و توانایی شرکت در پاسخ دهی به نیازهای آنها؛
  • اطلاع از وضعیت تجهیزات استفاده شده در هر کدام از بخش‌های آن با توجه به بخش اطلاعات وب سایت شرکت؛
  • اطلاع از محصولات مختلف کارخانه و توانایی شرکت در تولید محصولات استاندارد؛
  • برخورداری از تجهیزات مختلف آزمایشگاهی برای کنترل کیفیت محصول؛
  • ارائه انواع بتن آماده با توجه به انواع مواد افزودنی شیمیایی؛
  • امکان تولید بتن با استفاده از انواع سیمان‌های مختلف برای کاربردهای مختلف.

کارخانه‌های نزدیک در محدوده خود را مشخص کنید

با انجام مرحله قبل شما به این نتیجه رسیده‌اید که چه تعدادی از کارخانه‌های بتن آماده برای پاسخ دهی به نیاز شما مناسب هستند. در این مرحله باید یک فهرست تهیه کنید و ظرفیت هر کدام از کارخانه‌ها به همراه سرعت تولید آنها را بنویسید و به طور دقیق مشخص کنید که توانایی آنها در پاسخ دهی به نیاز مشتریان به چه صورت بوده است. شاید در بررسی‌های اولیه خود به این نتیجه رسیده باشید که کارخانه بتن آماده مورد نظر ظرفیت بالایی در تولید بتن دارد، ما در کسب رضایت مشتریان خود موفقیتی نداشته است.

در این مرحله، باید فهرست کارخانه‌های نزدیک در محدوده خود را مشخص کنیم؛ زیرا:

  • از تحویل بتن آماده در سریع‌ترین زمان ممکن مطمئن هستید؛
  • می‌توانید در سریع‌ترین زمان سفارش خود را تغییر دهید و از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید؛
  • در جریان حمل بتن آماده از افت کیفیت بتن جلوگیری می‌کنید؛
  • در مسیرهای کوتاه از تأثیر شرایط آب و هوایی بر بتن جلوگیری می‌کنید و کیفیت بتن ثابت باقی می‌ماند؛
  • می‌توانید با توجه به مسافت کارخانه بتن آماده تا محل پروژه خود، میزان اختلاط و سرعت اختلاط بتن را تعیین کنید؛
  • در صورت تغییر شرایط جوی، می‌توانید فرایند تولید بتن آماده را متوقف کنید.

از تجهیزات کارخانه‌ها دیدن کنید

یکی دیگر از مراحلی که در جریان انتخاب کارخانه بتن آماده باید انجام دهید، مراجعه حضوری به محل کارخانه و بازدید از تجهیزات و امکانات کارخانه است. در تحقیق اینترنتی اطلاعاتی در مورد هر کدام از کارخانه‌ها کسب کردید و در مورد دوم نزدیک‌ترین کارخانه‌ها به محل پروژه خود را انتخاب کردید. در اینجا باید مطمئن شوید که اطلاعات به دست آمده در مرحله اول تبلیغات نبوده و این امکانات در فرآیند تولید بتن به کار گرفته می‌شود.

اهمیت بازدید از کارخانه بتن آماده به موارد زیر مربوط می‌شود:

  • به شکل حضوری شاهد فرایند تولید بتن در کارخانه هستید و مراحل آن را می‌بینید؛
  • از نحوه تأمین مواد اولیه و همچنین نگهداری سیمان مطمئن می‌شوید؛
  • از نحوه اضافه کردن افزودنی‌های شیمیایی در شرایط آب و هوایی مختلف اطمینان حاصل می‌کنید؛
  • از نقش آزمایشگاه در کنترل کیفیت بتن آگاه می‌شوید و می دانید که آزمایشگاه در کار آنها تا چه اندازه اهمیت دارد؛
  • تغییر مصالح و مواد اولیه با توجه به تغییر سفارش را می‌بینید؛
  • از انعطاف پذیری کارخانه در برابر سفارش‌های مختلف مطمئن می‌شوید و می‌دانید که چه نتیجه‌ای در انتظار سفارش شما خواهد بود.

به سراغ محبوب‌ترین و شناخته شده ترین گزینه بروید

اگر مراحل قبل به ترتیب و با توجه به مواردی که گفته شد، انجام داده باشید الان مطمئناً فهرست شما به چند شرکت محدود رسیده است که همه آنها از لحاظ کیفیت کار مناسب هستند و تجهیزات آن‌ها برای شما راضی کننده است. در این مرحله، باید در نظر داشته باشید که شما می‌خواهید یک پروژه ساخت و ساز را با همکاری کارخانه بتن آماده به پایان برسانید. پس لازم است که در مورد توانایی شرکت و محبوبیت آن در بین سایر پیمانکاران مطمئن شوید.

برای انجام تحقیقات میدانی و انتخاب گزینه‌های بهتر موارد زیر را انجام دهید:

  • سعی کنید از چند پیمانکار آشنا و با سابقه در مورد شرکت‌های مختلف بپرسید؛
  • مشتریان کارخانه‌های مختلف را پیدا کنید و میزان رضایت آنها را در نظر بگیرید؛
  • سعی کنید سؤالات مختلفی در مورد نحوه پاسخگویی این کارخانه‌ها به نیاز مشتریان مطرح کنید؛
  • سعی کنید برای هر کارخانه از چند نفر بپرسید تا امکان مقایسه نتایج را داشته باشید.

شیوه‌های حمل بتن آماده را از آنها بپرسید

الان شما به چند گزینه رسیده‌اید که شاید تعداد آنها از تعداد انگشتان یک دست کمتر باشد. در این مرحله لازم است که به سراغ کارخانه بتن آماده بروید و تحقیقات خود را در مورد خود آنها انجام دهید. در وهله اول باید مطمئن شوید که شیوه‌های حمل بتن آماده در این شرکت‌ها با نیاز شما مطابقت دارد. نکاتی در مورد حمل بتن آمادهرا در مطالب قبل عنوان کردیم و می‌توانید از آنها کمک بگیرید.

در این تحقیق باید نسبت به چند مورد زیر مطمئن شوید:

  • روش حمل بتن آماده در این شرکت مطابق با استانداردهای مهندسی باشد؛
  • برای مسافت‌های طولانی راهکارهای مختلفی پیشنهاد دهد؛
  • برای شرایط بحرانی و شرایط جغرافیایی مختلف راهکار داشته باشند؛
  • در صورت نیاز از پمپاژ و سایر تجهیزات انتقال بتن استفاده کنند؛
  • برای هر نوع بتن و هر کدام از مواد اولیه، پیشنهادهای مختلفی ارائه دهند؛
  • میزان اختلاط و حجم بتن انتقال داده شده را با توجه به استاندارد انتخاب کنند؛
  • نحوه انتقال بتن آماده رو با توجه به نیاز شما انجام دهند و قادر به انجام سفارش شما باشند.

لیست قیمت بتن آماده را بگیرید

گرفتن قیمت بتن آماده در پروژه‌های بزرگ و در ساختن ساختمان‌های حجیم و عظیم بسیار مهم است و می‌تواند روند ساخت و ساز آن را تحت تأثیر قرار دهد. اهمیت قیمت به حدی است که گاهی ممکن است انتخاب کارخانه بتن آماده را تحت تأثیر قرار داده و شما به سراغ گزینه‌های دیگری بروید. با وجود اینکه قیمت مصالح اولیه مانند سیمان، ماسه سنگ، آب، برق و مواد افزودنی شیمیایی تقریباً برای همه ثابت است، اما برخی از شرکت‌ها با توجه به شرایط خود تغییراتی در قیمت بتن آماده به وجود می‌آورند تا بتوانند مشتری بیشتری جذب کنند. پس اگر تحقیقات خود را به طور کامل و با ذکر جزئیات انجام داده باشید، در اینجا باید کمترین قیمت را انتخاب کنید؛ زیرا در مراحل قبلی مطمئن شده‌اید که گزینه‌های انتهای شما کیفیت تولید بتن بالایی از خود نشان می‌دهند و در پاسخگویی به سفارشات مشکلی نخواهند داشت.

از تولید مداوم کارخانه مطمئن شوید

اما آخرین موردی که باید از آن مطمئن شوید، این است که کارخانه مورد نظر امکان تولید مداوم را داشته باشد. شاید برای شما تعجب آور باشد که این بند در انتهای متن آورده شده است. اما به خاطر داشته باشید که نزدیک به ۱۰۰ درصد کارخانه‌های تولید بتن به صورت مداوم و در تمام طول سال فعالیت می‌کند. شاید به ندرت بتوانید یک کارخانه بتن آماده پیدا کنید که برای یک فاصله زمانی کوتاه فرایند تولید خود را متوقف کند. هرگونه توقف در فرآیند تولید باعث از دست رفتن مشتری‌های آن‌ها می‌شود.